Press "Enter" to skip to content

Ontmoet Art Wolfe

Art Wolfe is een zeer bekende natuurfotograaf die geboren is in Amerika en uitgegroeid is tot een professionele natuurfotograaf die veel aandacht en tijd besteedt aan het beschermen en het behouden van de natuur en het milieu. Via Arte kan alles over natuurfotografie geleerd worden. Hij staat vooral bekend om zijn kleurvolle afbeeldingen en foto’s van dieren in het wild, prachtige landschappen en inheemse en geïsoleerde culturen en samenlevingen. Art Wolfe heeft bijna de hele wereld al over gereisd om de prachtige en unieke elementen van ieder continent en gebied vast te leggen en kleurrijke foto’s die mensen van over de hele wereld hebben weten te ontroeren en raken. Zijn carrière wordt vaak beschreven als multidimensionaal omdat hij zich niet alleen bezig heeft gehouden met natuurfotografie, maar ook met natuurbehoud, journalistiek, kunst en educatie. Het volgende artikel geeft meer informatie en inzicht in het leven van Art Wolfe en zijn interessante carrière met al die verschillende facetten die hij heeft weten te integreren in zijn professionele leven.

Carriere

Zoals hierboven al genoemd heeft Art Wolfe zijn professionele leven ingedeeld aan de hand van allerlei verschillende concepten en elementen die hij interessant en belangrijk vindt. Natuur loopt hierdoor als een constant terugkerende rode draad die alles kleurt wat Art Wolfe doet. Art Wolfe heeft zich niet alleen gefocust op fotografie waarin hij meer dan 65 fotoboeken uit heeft gegeven, ook heeft hij talloze instructie filmpjes uitgebracht waarin hij praat en uitleg geeft over verschillende technieken die kunnen worden gebruikt binnen de fotografie. Daarnaast heeft hij een documentaire televisie serie ontwikkeld genaamd ‘Travels to the Edge with Art Wolfe’. In deze serie reist Art Wolfe van continent naar continent waar hij zijn perspectief geeft op de verschillende natuur- en cultuurelementen die zij daar tegenkomen. De serie begon al in het jaar 2007 en eindigde in het jaar 2009. Maar hier eindigde de televisie carriere van Art Wolfe niet; in het jaar 2015 was hij ook te zien in de bekende televisie serie ‘Tales of Light’ die ook terug te vinden is op het online platform Netflix.

Art Wolfe’s methode en techniek

Je wordt natuurlijk niet zomaar bekend en professioneel met je natuurfotografie, om dit te kunnen bereiken moet je wel iets unieks en iets hoogstaand kwalitatiefs kunnen produceren. Het bijzondere aan Art Wolfe’s werkwijze en werk is dat hij een combinatie maakt tussen kunstzinnige fotografie. Foto-journalistiek en natuurlijk natuurfotografie. Art Wolfe heeft zelf aangegeven dat onder zijn grootste invloeden onder andere Eliot Porter en Ernst Haas vallen. Door middel van een fotografie techniek die men ‘klonen’ noemt, creëert Art Wolfe afbeeldingen die interessanter en pakkender worden gemaakt aan de hand van visuele patronen, waardoor de foto’s een veel grotere indruk kunnen maken.

Zijn werk

Het is natuurlijk al benoemd maar Art Wolfe heeft zowel erg veel boeken uitgebracht als prijzen binnengehaald. In het jaar 2007 heeft hij bijvoorbeeld het boek ‘On Puget Sound’ uitgebracht en twee jaar daarvoor heeft hij het boek ‘Vanishing Act’ uitgebracht. Qua prijzen heeft hij onder andere de ‘National Outdoor Book Award’, de ‘Alfred Eisenstaedt Awards for Magazine Photography’ en ‘Photographer of the Year’ binnengehaald.