Press "Enter" to skip to content

Internationale Festival Natuurfotografie 2017

Het International Nature Photography Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in Duitsland. De naam van het festival zegt het natuurlijk al maar het hoofdonderwerp gedurende de drie dagen dat dit festival plaatsvindt, is natuurfotografie. Natuurfotografie is een vrij breed begrip in die zin dat niet alleen bloemen, planten en bomen worden gefotografeerd maar ook dieren, insecten, bepaalde weersomstandigheden en ga zo maar door. Je ziet er ook het gebruik van kleuren in natuurfotografie of juist geen kleuren.

Het festival

Evenals de jaren 2015 en 2016, werd ook in het jaar 2017 het International Nature Photography Festival gehouden in Duitsland. Van 27 tot 29 oktober werd er gedurende het festival op allerlei manieren informatie, en natuurlijk foto’s, uitgewisseld tussen allerlei professionals, amateurs en enthousiasten. Gedurende het festival werden er onder andere meerdere colleges en lessen gegeven door professionele fotografen van over de hele wereld. Er waren niet alleen fotografen en andere kenners aanwezig uit Duitsland en omstreken, maar ze kwamen ook uit de Verenigde Staten, Ijsland en Rusland. Gedurende zo’n soort festival is het natuurlijk heel erg belangrijk om een internationaal scala aan ervaren fotografen aan te trekken die bereid zijn om hun kennis te verspreiden. De natuur, lichtinval, de weersomstandigheden en de flora en fauna zijn in Duitsland natuurlijk niet te vergelijken met Ijsland of Rusland. Naast de lessen en colleges werden er ook verschillende seminars aangeboden en uiteraard waren er ook tentoonstellingen aanwezig van meerdere mensen/fotografen, om het aanbod gedurende het festival compleet te maken.

De organisaties achter het festival

GDT is de organisatie voor natuur- en dierenfotografie in Duitsland die ook achter het International Nature Photography Festival zit. In de meeste Europese landen is er wel een organisatie aanwezig die zich inzet voor natuurfotografie, in Duitsland is dit dus de Society of German Nature Photographers (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen; GDT). De GDP organiseert niet alleen een jaarlijks meerdaags festival voor de ondersteuning en stimulatie van natuurfotografie, maar ze organiseren ook meerdere wedstrijden per jaar waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Nature Photographer of the Year’ en ‘European Wildlife Photographer of the Year’. Daarnaast wordt er ook drie keer per jaar een tijdschrift uitgebracht voor leden van de vereniging en vier keer per jaar wordt er daarnaast ook nog eens een luxe tijdschrift van hoge kwaliteit uitgebracht.

Het festival bijwonen in 2018

Ook in het jaar 2018 zal het International Nature Photography Festival weer georganiseerd worden door het Gesellschaft Deutscher Tierfotografen. Wederom zal dit festival plaatsvinden in Duitsland en deze ronde zal het festival maarliefst drie dagen duren namelijk, van 26 tot 28 oktober. Voor de geïnteresseerde: het festival vindt plaats in Lünen en er zal wederom meer dan genoeg te beleven zijn voor fotografie liefhebbers en dan natuurlijk voor natuurfotografie liefhebbers in het bijzonder. Op de website van het evenement en van de GDP kan er meer informatie worden verkregen over het festival en over hoe men zich eventueel aan zou kunnen melden opdat er deel kan worden genomen aan de drie dagen vol fotografie, kennis, informatie en tentoonstellingen.